Olomouc: Hejčínské louky se otevřou bruslařům

27.08.2011 9:21

Vyznavači bruslení na kolečkách se mohou zúčastnit v pondělí 29. srpna 2011 od 15 hodin slavnostního zprovoznění nové in-line stezky Hejčínské louky.

Olomouc: Hejčínské louky se otevřou bruslařům
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na programu bude hromadná zahajovací jízda, ukázky freestylového bruslení v podání školy kolečkového bruslení LENE a také doprovodný program připravený ve spolupráci s Hitrádiem Orion.

Pokud se v pondělí 29. srpna v 15 hodin vypravíte do prostoru nově vybudovaného parkoviště u mostu do Černovíra, můžete za hudebního doprovodu Hitrádia Orion absolvovat nejen hromadnou zahajovací jízdu po slavnostním oficiálním otevření stezky primátorem statutárního města Olomouc Martinem Novotným, ale můžete využít i doplňkový program v podobě freestylové exhibice (škola kolečkového bruslení LENE Olomouc), malování na obličej, připraveny budou také soutěže pro děti a drobné dárečky.

Více než tříkilometrový okruh speciálně budovaný pro in-linové bruslení vznikl zpevněním a propojením původních polních cest. Celá lokalita Hejčínské louky je kolem asfaltobetonové stezky v šířce tří metrů doplněna nově osázenými stromy a keři. Bruslaři mají k dispozici také jedno odpočívadlo a dvě parkoviště. Jedno z nich s kapacitou 22 parkovacích míst se nachází u mostu přes Moravu do Černovíra, druhé pak má kapacitu 21 stání a je situováno při ulici Břetislavova u mostu přes Mlýnský potok. Nové in-linové komunikace v oblasti Hejčínské louky nebudou sloužit výhradně bruslařům, ale také cyklistům.

Výstavbu prvního propojeného in-linového okruhu na střední Moravě financovalo statutární město Olomouc s využitím Regionálního operačního programu Střední Morava. Z celkové částky 9,8 mil. Kč činila evropská dotace 85 % uznatelných nákladů. Od března do srpna 2011 provádělo stavbu sdružení PB SCOM, s.r.o., Hranice, které už realizovalo například jeden z úseků cyklostezky Bečva u Hranic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…