Olomouc: Město postaví a obnoví další hřiště a sportoviště, těšit se mohou děti i teenageři

13.02.2019 9:14

Více než dva miliony korun letos míří na stavbu zcela nových nebo obnovu stávajících olomouckých dětských hřišť a sportovišť. Malé i odrostlejší děti si užijí nové venkovní plochy s atraktivními herními prvky, teenageři se mohou těšit na moderní sportoviště.

Olomouc: Město postaví a obnoví další hřiště a sportoviště, těšit se mohou děti i teenageři
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Do venkovních hřišť a sportovišť město investuje každoročně 2 miliony korun a letošní rok nebude výjimkou. Jasnou výhodou venkovních herních nebo sportovních areálů je jejich dobrá dostupnost a neomezený provoz. Je to zdravá alternativa pro trávení volného času ve městě,“ je přesvědčen primátor Mirek Žbánek.

Nové sportoviště s venkovním workout a fitness letos vznikne v lokalitě Parku Malého Noe v Neředíně. Město do něj investuje více než půl milionu korun. Stejná částka zamíří na stavbu nového dětského hřiště v městské části Černovír U tenisových kurtů. Opravovat se bude na Nové Ulici, a to hned na dvou místech. V ulici Kmochova se chystá kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku, stejně tak se dočká rekonstrukce i hřiště ve vnitrobloku ulice V Hlinkách.

Lokality v roce 2019:

Park Malého Noe – Neředín
Nové sportoviště pro mládež nad 15 let, předpokládané náklady cca 520 tisíc korun. Hřiště bude mít tři venkovní fitness prvky a workout hřiště.

U tenisových kurtů – Čenovír
Nové hřiště pro děti 3-12 let, předpokládané náklady cca 550 tisíc korun. Hřiště bude osazeno dřevěnými herními prvky s výtvarným ztvárněním cvrčka a pavouka. Doplní je řetězová houpačka, moderní dopadová plocha a informační tabule.

ulice Kmochova – Nová Ulice
Hřiště pro děti 3-12 let, předpokládané náklady cca 450 tisíc korun. Náklady zahrnují bourací práce stávajících konstrukcí a instalaci nových hracích prvků. Obnovené hřiště bude mít lanový kolotoč, nerezové skluzavky ve tvaru chobotnice, lanové průlezky, houpačku i pružinové houpadlo.

ulice V Hlinkách – Nová Ulic
Rekonstruované sportoviště pro děti a mládež, předpokládané náklady cca 340 tisíc korun. Sportoviště bude mít změněnou dispozici, novou sportovní plochu a koš pro basketbal. Doplní jej prolézací sestava se sítěmi a balančními prvky.

„Při plánování investic do dětských hřišť a sportovišť zohledňujeme požadavky příslušných komisí městských částí, správců hřišť a podněty veřejnosti. Pro letošní rok počítáme také s projekční přípravou dalších čtyř lokalit podle jejich požadavků. Jedná se o dva areály dětských hřišť a dvě sportoviště,“ vysvětlil náměstek primátora Pavel Hekela.

Lokality pro přípravu:

Polívkova - Nová ulice - kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti  3-6 let.
Mišákova – Povel - kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti  3-6 let a 6-12 let.
Park Malého Prince – Neředín - koncepce rekreační lokality; venkovní fitness nebo street-workout; sportoviště na základě požadavku KMČ a správce hřiště.
Svatoplukova - park Řepčín  - rekonstrukce stávajícího posilovacího hřiště.

V posledních deseti letech město obnovilo celkem 51 dětských hřišť a sportovišť. V současné době eviduje 64 herních, 23 smíšených a 14 sportovních veřejnosti přístupných hřišť. V rámci celoroční průběžné údržby jsou jednotlivé herní prvky drobně opravovány a jedenkrát ročně prochází hřiště velkou technickou kontrolou. Veškeré informace i lokality dětských hřišť a sportovišť ve správě města jsou dostupné na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.