Olomouc: Mozartovu bustu si odvezl František Kaplánek a manželé Krpcovi

13.08.2017 12:50

V jubilejním desátém ročníku Mozartových koulí zvítězili hráči pétanque klubu Hrode Krumsín. V sobotu 12. srpna na Korunní pevnůstce v Olomouci překonali rekordních 37 soupeřů, včetně hráčů z Polska a Slovenska.

Olomouc: Mozartovu bustu si odvezl František Kaplánek a manželé Krpcovi
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Turnaj podporovaný statutárním městem Olomouc je specifický tím, že se na něm schází česká špička, současná reprezentace, zahraniční hráči i začátečníci bez sportovní licence. František Kaplánek z vítězné trojice je aktuální českou jedničkou v celostátním žebříčku a Mozartovy koule jsou jeho letos třetím vyhraným turnajem. Jedním z nich bylo i Mistrovství ČR dvojic, v něm tvořil pár s Jiřím Greplem z SKP Hranice VI-Valšovice, a právě Grepl stál tentokrát ve finále proti Kaplánkovi v trojici s Michalem Habáskem a Pavlem Burešem mladším.

Vítězná trojice ve složení František Kaplánek, Jana Krpcová a Miroslav Krpec si chuť výhry na Mozartových koulích zopakovala po dvou letech – je to marcipán v čokoládě, protože stejnojmenné cukrovinky tvoří jednu z odměn a palmáre pro úspěšné týmy, na nichž se podílí i Moravská vodárenská. Letos k nim výjimečně patřily i busty Wolfganga Amadea Mozarta přivezené přímo ze Salzburgu. Název turnaje totiž připomíná pobyt hudebního genia v Olomouci v roce 1767.

Letošní ročník turnaje se navíc konal v době, kdy se Olomouc pyšní titulem Evropské město sportu a kdy pétanque aspiruje na zařazení mezi olympijské sporty na hrách v Paříži v roce 2024. Obšírnou reportáž z turnaje odvysílá Česká televize ve čtvrtek 17. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…