Olomouc: Náš kraj v Americe propagují studenti. Získávají mediální praxi

01.03.2023 14:28 | Tisková zpráva

Studenti z Olomouckého kraje navázali spolupráci s česko-americkou kabelovou televizí Czech-American TV. Její program o městech na Olomoucku vidělo ve 110 amerických městech více než tři miliony domácností. Další desítky tisíc diváků pak díky streamingu na webovém portálu www.catvusa.com.

Olomouc: Náš kraj v Americe propagují studenti. Získávají mediální praxi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Na projektech Czech-American TV se podílejí studenti Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého a Obchodní akademie Přerov.

„Studentům oboru Etika a kultura v mediální komunikaci to umožňuje spojit studium s reálným životem. Zapojují se do povinné praxe, semestrálních a bakalářských projektů, kde vytvářejí mediální obsah. Z výuky jsou již vyškolení profesionály z mediální sféry, ale až soustavná a každodenní praxe jim ukáže skutečnou podobu využití všech mediálních nástrojů,“ uvedl vedoucí katedry komunikačních studií Jaroslav Franc.

Žákům přerovské obchodní akademie má podle ředitelky školy Hany Štěpanovské spolupráce s česko-americkou televizí přispět k rozvoji kompetencí a přispět k osvojení střihu videa i komunikaci s turistickými informačními centry.

Czech-American TV je americká kabelová televizní společnost, která propaguje České regiony a jejich kulturní dědictví v zahraničí. Jde o unikátní nekomerční program v anglickém jazyce, který cílí nejen na diváky z USA. Jejím ředitelem je John Honner s českými kořeny.

Záznam televizního pořadu o Olomouckém kraji, který vznikl díky teto vzájemné spolupráci, je dostupný na adrese: ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

10:04 Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

Jak pomoci k zadržení vody v půdě a v boji se suchem, je otázkou a pro města naléhavou výzvou. Kvůli…