Olomouc: Ne všechny informace na sociálních sítích jsou přesné a úplné

24.06.2018 16:53

V posledních dnech se objevují především na sociálních sítích poměrně zavádějící a neúplné informace o případu handicapované žadatelky o bezbariérový byt v Olomouci. S ohledem na rostoucí počet mylných interpretací zveřejňujeme alespoň základní fakta.

Olomouc: Ne všechny informace na sociálních sítích jsou přesné a úplné
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na řešení situace příslušný odbor magistrátu s dotyčnou ženou spolupracuje. Původně žádala o přidělení jiného městského bytu za stávající byt. V minulosti jí tedy byly Správou nemovitostí Olomouc nabídnuty tři přízemní byty, které odmítla. Teprve od května letošního roku žádá o bezbariérový byt v domě s pečovatelskou službou. Žadatelů o byty zvláštního určení je přitom mnoho. Možnosti města jsou tedy silně limitované, nicméně přesto se na přednostním řešení problému pracuje a je velká naděje, že žádosti bude brzy vyhověno.

Je zřejmé, že člověk na invalidním vozíku má výrazně komplikovanější život, není ale pravda, že by byl zcela odkázán výhradně na pomoc rodinného příslušníka. V Olomouci (a stejně tak v jiných městech) funguje celá řada terénních sociálních služeb, jako je například Spolek Trend vozíčkářů, Maltézská pomoc, Charita, Pomadol a další, na jejichž práci město přispívá ročně celkovou částkou zhruba 13 milionů korun. Tyto organizace zajišťují i osobní asistenci lidem s omezením pohybového ústrojí. O všech možnostech, jak obtížnou životní situaci řešit, každého zájemce příslušný odbor magistrátu informuje.

Podrobnosti tohoto případu stejně jako jakýchkoliv jiných řešených případů s ohledem na ochranu osobních údajů nemáme právo zveřejňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…