Olomouc: Opravy na třídě Svobody přinesou přesun autobusových zastávek a objížďku pro auta

14.08.2022 18:33 | Tisková zpráva

Pokračující opravy komunikací a tramvajových kolejí na třídě Svobody znamenají dočasné změny pro umístění autobusových zastávek v lokalitě Tržnice. Změní se i situace pro automobilou dopravu.

Olomouc: Opravy na třídě Svobody přinesou přesun autobusových zastávek a objížďku pro auta
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Stavební práce se od pondělí 8. srpna do neděle 18. září přesunuly do prostoru křižovatky třída Svobody x Aksamitova a autobusové zastávky Tržnice směr Povel. Komunikace je z tohoto důvodu pro autobusový provoz a individuální automobilovou dopravu úplně uzavřena.

„Po dobu uzavírky komunikace nebude možné obsluhovat autobusové zastávky Tržnice v obou směrech. Autobusová zastávka Tržnice směr Náměstí Hrdinů bude přemístěna do ulice Nerudova k přenosnému označníku a zastávka Tržnice směr Smetanovy sady/Envelopa k přenosnému označníku, který bude umístěn v BUS pruhu na třídě Svobody,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Autobusové linky č. 11, 14, 16, 17, 20, 22, 50, 51, 52 budou vedeny v oblasti Tržnice v obou směrech ulicemi Tř. Svobody – Nerudova – Vídeňská – Polská s obsluhou náhradních zastávek Tržnice. Na náhradních zastávkách bude probíhat i výstup a nástup na linky 18, 27 a 29.

Linka č. 28: spoje směr Nedvězí budou odbavovat cestující na zastávce Tržnice, plocha (označník linky č. 61) a spoje směr Nám. Hrdinů budou vedeny přes náhradní zastávku Tržnice směr Náměstí Hrdinů.

Město využívá investiční akce dopravního podniku a dobu výluky tramvajového provozu. Na křižovatce třídy Svobody a Aksamitovy ulice proto opraví chodníky a vozovky, současně opraví i autobusovou zastávku ve směru do centra města a kousek za zastávkou vybuduje na základě požadavku komise městské části i nový přechod pro chodce. Předpokládaný termín ukončení těchto stavebních prací 18. září, stejně jako u rekonstrukce tramvajové trati. Zhotovitelem stavby je firma Hroší stavby Morava, a.s. Náklady na opravu vozovky a chodníků jsou cca 5 milionů korun, na opravu zastávky asi 1,8 milionu korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…