Olomouc: Polská sezóna v městě pokračuje

20.08.2022 16:02 | Tisková zpráva

Zajímavý materiál, provázející po olomouckých pamětihodnostech a významných místech, spojených s jejich zemí, mají nyní v Olomouci k dispozici návštěvníci z Polska.

Olomouc: Polská sezóna v městě pokračuje
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

U příležitosti Polské sezóny v Olomouci a v návaznosti na dvoudílný pořad Polské stopy vznikla brožura, která mapuje právě místa v Olomouci spojená s historií a osobnostmi Polska. V dohledné době bude k dispozici také v českém překladu a následovat budou i brožury propojující Olomouc také s dalšími zeměmi, v nichž máme partnerská města.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Pořad Polské stopy, který ve spolupráci s olomouckou katedrou polonistiky vyrobil Polský institut v Praze, je miniprůvodce po místech, která se v Olomouci pojí s polskými dějinami. Nyní mají polští návštěvníci možnost projít si tato místa sami, s pomocí tištěného vydání.

Polsku je letos v Olomouci věnováno mnoho kulturních a společenských událostí. Všechny najdete v kompletním programu na webu ZDE. Z těch nejbližších akcí určitě stojí za připomenutí polská účast na mezinárodním festivalu vojenských hudeb nebo zářijová přehlídka polských filmů, street art festival či prezentace polských regionů a měst, kuchyně a hudby na Horním náměstí.

V rámci tohoto vyvrcholení Polské sezóny během víkendu 16. - 17. září si budete moci s průvodcem projít právě i zmiňovaná zajímavá místa z Polských stop. Vybrat si můžete ze dvou termínů prohlídek, v sobotu 17. září v 11:00 nebo v 16:00 hodin. Sraz bude vždy na Horním náměstí před orlojem, rezervace předem není nutná.

Brožuru, nazvanou Polské stopy, a program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…