Olomouc: Požární hlásiče a detektory plynů zvýší bezpečí výherců soutěže

10.02.2018 14:51

První pětice výherců soutěže, kterou na pokračování zveřejňují Olomoucké listy, dostala ve čtvrtek na radnici speciální ceny. Tématu soutěže, tedy bezpečnosti, odpovídaly i ceny – domácí detektory kouře a nebezpečných plynů.

Olomouc: Požární hlásiče a detektory plynů zvýší bezpečí výherců soutěže
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Výherce tipovací soutěže, uspořádané odborem ochrany olomouckého magistrátu, na radnici přijal náměstek primátora Martin Major. „Děkuji vám, že jste se zapojili do naší soutěže, kterou chceme propagovat význam aktivního přístupu lidí k vlastní bezpečnosti,“ řekl náměstek Major, který odpovídá za oblast ochrany. „Bezpečnost vnímám jako jednou ze svých priorit, o to více oceňuji váš aktivní přístup při zvýšení bezpečí vašich domovů pomocí hlásiče.“ Přítomní obdrželi dle svého přání buď hlásič kouře, nebo detektor plynů a také dárkovou tašku města. Vedoucí odboru ochrany Jan Langr výhercům poskytl i podrobnou instruktáž k instalaci a používání hlásičů.

Jak dodal náměstek Martin Major, radnice touto soutěží, která bude pokračovat i v dalším čísle Olomouckých listů, navazuje na předchozí sérii rozdělování bezpečnostních prvků. „Při ní jsme rozdali několik stovek detektorů seniorům a tělesně znevýhodněným spoluobčanům. I v tom budeme dál pokračovat,“ podotkl Martin Major.

V prvním kole soutěžící tipovali, kolik členů celkem mají sbory dobrovolných hasičů statutárního města Olomouce. Správná odpověď je 514 dobrovolných hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…