Olomouc: Před důležitým semifinále radnice podpoří fanoušky Sigmy

07.05.2019 13:13

Veledůležité utkání odehraje SK Sigma Olomouc v neděli 12. května 2019. V 15 hodin začne na domácím stadionu odveta semifinálového utkání ve skupině o Evropskou ligu proti týmu FC Fastav Zlín. Radnice iniciovala projekt Město fandí, jehož aktuálním cílem je maximální fanouškovská podpora Sigmy na co nejvíce zaplněném Andrově stadionu.

Olomouc: Před důležitým semifinále radnice podpoří fanoušky Sigmy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Statutární město Olomouc je minoritním akcionářem fotbalového klubu a fotbal všech věkových kategorií dlouhodobě podporuje. Sigma v minulosti už mnohokrát udělala Olomouci velmi dobrou reklamu i v zahraničí. Domnívám se, že právě teď je ten ideální okamžik veřejně poukázat na propojenost města, fotbalu a sportu obecně,“ řekl primátor Olomouce Mirek Žbánek. „Chceme teď ukázat, že město opravdu kope za Sigmu, a současně bychom rádi využili toto důležité utkání jako dobrou příležitost pro popularizaci fotbalu i fanouškovství mezi žáky základních škol,“ doplnil náměstek primátora Martin Major, který je současně předsedou dozorčí rady SK Sigma Olomouc. „Jsem přesvědčen o tom, že pozitivní vztah k rodnému městu se může projevovat právě i vztahem k příslušnému sportovnímu klubu, což samozřejmě platí obecně, nikoliv jen u kopané,“ dodal Major.

V rámci projektu nakoupilo město pro školáky téměř 1900 vstupenek. Sami fotbalisté Sigmy pak v úterý ráno obdrželi balíčky se vstupenkami a rozjeli se do dvanácti olomouckých základních škol. Vybraní školáci dostali od fotbalistů po dvou vstupenkách, vždy pro dítě a jednoho dospělého. Všechny vstupenky jsou určeny na severní tribunu Androva stadionu, která bude otevřena jen pro účastníky této akce, tedy pro rodiče s dětmi. Na této tribuně pro ně bude zajištěna pořadatelská služba a občerstvení. Před samotným utkáním budou v prostorách před stadionem připraveny tři předzápasové atrakce, na programu bude i poločasové soutěžní kopání na branku o ceny. „Jsme velice rádi, že se město Olomouc v rámci projektu Město fandí rozhodlo podpořit děti na základních školách. Těší nás, že na Andrově stadionu můžeme přivítat naše malé fanoušky a společně si užít fotbalovou atmosféru,“ uvedl marketingový ředitel SK Sigma Olomouc David Holly.

„Fotbalová Sigma k Olomouci jednoznačně patří, a pokud ji můžeme takto podpořit v důležitém zápase a současně motivovat školáky k tomu, aby fotbal sledovali a sami se mu třeba věnovali, je to po všech stránkách dobrý nápad,“ komentoval projekt primátor Žbánek a dodal, že v renomovaných zahraničích fotbalových ligách je patrný trend zapojovat do fandění celé rodiny a působit tak mimo jiné i na zkultivování fanouškovského prostředí. Nový projekt Město fandí je ovšem zamýšlen jako podpora fandění různým druhům sportu, které se v Olomouci hrají, nikoliv pouze fotbalu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…