Garden Food Festival přinese nejen klasický street food od vystavovatelů z celé republiky, ale představí také regionální restaurace a výrobce. „Šestý ročník festivalu v Olomouci bude z důvodu celorepublikových opatření rozhodně menší než v předchozích letech a na více místech, abychom zabránili shromažďování velkého množství lidí. Tato koronavirová doba je pro nás těžká, ale chceme podpořit kvalitní gastronomii,“ řekla Lucie Matulová, ředitelka pořádající agentury P-TEAM, která nově festival organizuje.Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na degustační menu, kuchařské a barmanské show, ochutnávky vína i piva, workshopy s kuchaři, hudební představení i program pro děti, které jistě potěší chemická show Pevnosti poznání Univerzity Palackého.
Ve středu a ve čtvrtek budou ochutnávky v místních restauracích a podnicích a v pátek se na Horním náměstí objeví několik stánků, které nabídnou nejrůznější dobroty a zpříjemní lidem hudební představení. Organizátoři spojili síly s kulturní akcí Pohoda U Trojice. „Nová podoba Garden Food festivalu je určitě zajímavým oživením a posunem, kdy se při této akci využije i potenciál centra města a zajímavých zákoutí, které mohou návštěvníci během festivalu objevit,“ řekla Karin Vykydalová, vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu olomouckého magistrátu.
Hlavní program se uskuteční o víkendu v rozkvetlém Rozáriu, kde bude na třicet stánků. Mezi nimi i zajímavá prezentace jídel pod značkou Czech Specials, který je partnerským projektem agentury CzechTourism, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV