Olomouc: Rokycanovu čeká velká rekonstrukce

08.06.2022 12:09 | Tisková zpráva

Na loni provedenou opravu Krakovské ulice naváže rekonstrukce ulice Rokycanovy. Stavební práce se budou týkat úseku mezi ulicemi Krakovská a V Kotlině. Opravy začnou v úterý 14. června a potrvají dvanáct týdnů.

Olomouc: Rokycanovu čeká velká rekonstrukce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Kvůli náročnosti a rozsahu prací bude rekonstrukce probíhat za úplné uzavírky zmíněného úseku. Rezidentům, kteří během rekonstrukce nebudou moci parkovat v garážích bytových domů, odbor dopravy a územního rozvoje nadstandardně vyjednal možnost parkování na ploše u Šantovky. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Rekonstrukce se bude týkat vozovky, chodníků i parkovacích stání včetně konstrukčních vrstev. Celoplošně zde tedy budou probíhat výkopové práce do hloubky cca 890 mm. Stávající široký chodník podél původní zástavby bude zúžen, díky čemuž v ulici vznikne 10 nových podélných parkovacích stání. Vozovka dostane nový asfaltobetonový kryt, chodník pokryje betonová dlažba 40/40 a parkovací stání budou ze zámkové dlažby. Pro zklidnění dopravy v této lokalitě bude křižovatka ulic Rokycanova a v Kotlině řešena jako zvýšená plocha ze žulové kostky.

Práce budou s ohledem na dopravní omezení rozděleny na dvě etapy. V první etapě se uzavře ulice Rokycanova od ulice Krakovská před křižovatku s ulicí V Kotlině – v této etapě bude probíhat výměna konstrukční vrstvy na vozovce, chodníku i parkovacích stáních. Ve druhé etapě se budou práce odehrávat převážně v křižovatce ulic Rokycanova a v Kotlině. Zde se bude pokládat žulová kostka do betonového lože a musí tedy následovat technologická přestávka, která je nutná pro zajištění odpovídající pevnosti betonu.

Stavební práce na opravě komunikací budou koordinovány s pokládkou kabelového vedení společnosti T-Mobile, která požádala odbor dopravy a územního rozvoje o koordinaci, aby se minimalizovaly následné zásahy do nově opravených komunikací.

Celá rekonstrukce bude probíhat za úplné uzavírky, během které nebude možné využívat parkovací stání v garážích bytových domů. „Pro uživatele těchto stání se nám podařilo zcela nadstandardně vyjednat možnost parkování na blízké ploše u Šantovky. Skrze předsedy vlastníků bytových jednotek majitelé stání v garážích obdrží kartu, která jim na tuto plochu umožní vjezd. Ve výjimečných případech jako je stěhování, odvoz/dovoz imobilní osoby a podobně, bude vjezd na staveniště po dohodě se stavbyvedoucím umožněn,“ vysvětluje vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje Marek Černý. 

Dovolujeme si všechny občany požádat o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to důležité především z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví občanů, ale hlavně pro zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…