Olomouc: Sedmáci vyhráli soutěž o energiích a mají hromadu peněz na výlet

26.09.2022 21:23 | Tisková zpráva

Čepice a drobné dárky s logem města, ale zejména šek na částku 15 tisíc korun vyhráli a na radnici převzali školáci ze třídy 7. A Základní školy Dvorského v Olomouci na Svatém Kopečku.

Olomouc: Sedmáci vyhráli soutěž o energiích a mají hromadu peněz na výlet
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Díky šeku se může úspěšná třída vydat na parádní výlet dle vlastního výběru. „Zatím ještě nejsme rozhodnutí, kam pojedeme, z výhry máme ale každopádně velkou radost,“ uvedla třídní učitelka Ivana Pospíšilová.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Soutěž s názvem Energie města Olomouce uspořádaly společnosti Veolia Energie ČR a Olterm Olomouc. „Soutěž vznikla kvůli zvýšení povědomí školáků fungování systému zásobování domácností teplem,“ vysvětlila Pavlína Macháčková ze společnosti Olterm. Soutěž se týkala žáků sedmých tříd olomouckých škol. Ve finále pak rozhodoval los.

„Považuji to za dobrou metodu, jak dětem osvětlit základy fungování systému energií. Se společností Veolia jsme spolupracovali také na vybavení školních objektů fotovoltaikou, což přináší jednak úspory, ale navíc probouzí i zájem samotných školáků, kteří chtějí vědět, jak to celé funguje,“ doplnil při předání ocenění náměstek primátora pro oblast školství Karel Konečný.

O tom, kam sedmáci vyrazí díky penězům z výhry, se teprve budou rozhodovat. Výlet se ale odehraje velmi pravděpodobně až ve druhém pololetí na jaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…