Olomouc: Seminář nabídl zastupitelům informace o protipovodňové ochraně

16.12.2015 20:35

Hodinu a půl trval seminář, věnovaný informování a diskuzi o II. B etapě Protipovodňových opatření Olomouc. Uspořádal jej olomoucký magistrát společně s podnikem Povodí Moravy pro členy městského zastupitelstva, představitele komisí městských částí, vedoucí odborů magistrátu a složky Integrovaného záchranného systému. Načasování semináře souviselo se spuštěním speciální webové stránky, věnované právě této blížící se etapě ochrany Olomouce před povodněmi.

Olomouc: Seminář nabídl zastupitelům informace o protipovodňové ochraně
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V první části semináře vysvětlil základní technické parametry II. B etapy Jiří Zedníček, ředitel závodu Horní Morava podniku Povodí Moravy. Náměstek primátora Martin Major hovořil o zahájení informační kampaně. „I když realizace II. B etapy začne až opravdu na podzim příštího roku, chceme včas začít informovat veřejnost o všem, co město čeká. Také proto jsme už dnes spustili novou webovou stránku, na které najdou lidé základní potřebné informace a postupně zde budou přibývat i další aktuality,“ uvedl Major. Vedoucí odboru ochrany Jan Langr poté přítomným zevrubně představil webovou stránku.

Přítomní pak několik desítek minut diskutovali o různých aspektech protipovodňových úprav v Olomouci. Hosté odpovídali například na dotaz, jaký bude nastaven režim parkování v ulicích podél nábřeží mezi Masarykovou třídou a Komenského ulicí či jak to bude s možností využít náplavku pro cyklisty. „Bude zde pravděpodobně smíšený provoz pro chodce i pro cyklisty, úplné podrobnosti ale ještě v této fázi projekční přípravy nejsou známy,“ reagoval náměstek primátora Aleš Jakubec na jeden z dotazů.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…