Olomouc: Starý podchod na vlakovém nádraží je uzavřen

27.10.2014 9:11

Podchod na olomouckém hlavním nádraží uzavřely v pátek 24. října stavební práce. Správa železniční dopravní cesty totiž pokračuje v rekonstrukci hlavního vlakového nádraží. Příchod k vlakům z hlavního vestibulu tak není možný.

Olomouc: Starý podchod na vlakovém nádraží je uzavřen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlavní nádraží v Olomouci

Vstup do starého podchodu, který ústí z hlavní haly na jednotlivá nástupiště, se pro veřejnost na několik měsíců zcela uzavřel. Práce na jeho celkové rekonstrukci potrvají do května 2015. "Cestujícím bude k dispozici vchod do nového podchodu v pravé části vestibulu u lékárny a také vchod z přednádražního prostoru, který ústí do Táborské ulice," sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Pro lepší orientaci cestujících se budou v podchodu pohybovat informátoři Českých drah, kteří budou označeni reflexními vestami. „Poskytnou lidem potřebné informace a budou je směrovat na správná nástupiště. S ohledem na náročnost rekonstrukce kolejiště a nástupišť na hlavním olomouckém nádraží prosíme všechny cestující, aby byli při k sobě vzájemně ohleduplní a počítali s mírně delší docházkovou vzdáleností, " vyzvala mluvčí Kateřina Šubová s tím, že současně začíná přestavba prvního nástupiště.

Rekonstrukci hlavního nádraží v Olomouci zahájila Správa železniční dopravní cesty loni v říjnu. Investice za dvě miliardy korun dá jednomu z nejvýznamnějších železničních uzlů v Česku zcela novou tvář v roce 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…