Druhý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu se bude v tomto roce konat po dva dny, a to v pátek 28. a v sobotu 29. dubna. Prodejci budou tentokrát své speciality nabízet ve stáncích na Horním i Dolním náměstí. „Už před konáním prvního ročníku jsme byli přesvědčeni, že olomoucké tvarůžky si svůj speciální festival zaslouží, což se opravdu plně potvrdilo. Tak ohromný zájem o olomouckou sýrovou pochoutku a speciality z ní vytvořené však nikdo nečekal. Je vidět, že akce založená na regionální gastronomii je pro veřejnost mimořádně přitažlivá,“ říká náměstek primátora města Olomouce Pavel Urbášek. Věří ale, že druhý ročník se podařilo naplánovat dostatečně velkoryse. „Loni se do festivalu zapojilo pár restaurací, letos je jich více než dvacet včetně bohaté nabídky minipirovarů či prodejce tvarůžkové zmrzliny. I rozmístění stánků bude vzdušnější, festival i doprovodný program se bude odehrávat na obou hlavních náměstích a po dobu dvou dnů. Chtěl bych proto apelovat i na olomoucké restauratéry v centru Olomouce, aby akci nepodcenili a připravili se, i pro ně to bude vzhledem k velkému zájmu výzva všechny návštěvníky uspokojit,“ dodává.
Do festivalu se tentokrát zapojí více než dvacet zástupců restaurací a bister pod záštitou projektu Ochutnejte Hanou a agentury Food Fest. A protože k tvarůžku neodmyslitelně patří také dobré pivo, samozřejmostí budou také stánky minipivovarů a pivovarů.
Hlavním partnerem festivalu je společnost A.W. Loštice , která nejen že poskytne prodejcům část surovin pro prodej specialit, ale také bude hlavním prodejcem tvarůžků na Horním náměstí, které bude prodávat přímo z kamionu.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV