Olomouc: V Erenburgově ulici odstartuje velká rekonstrukce

09.05.2019 11:38

V olomoucké městské části Hejčín začíná velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Dopravou silně zkoušená komunikace dostane po náročných opravách tichý asfalt. Stavba, která startuje v pátek 10. května, bude znamenat úplnou uzavírku a přinese změny v dopravním provozu.

Olomouc: V Erenburgově ulici odstartuje velká rekonstrukce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Po rekonstrukci Erenburgovy ulice volali tamní obyvatelé už dlouho. Stavbu bylo třeba naplánovat kompletně. Zahrnovat proto bude nejen rekonstrukci silnice a chodníků, ale také všech inženýrských sítí,“ uvedl investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Předmětem investice je rekonstrukce silnice, chodníků, kanalizace, vodovodu a přípojek v ulici Erenburgova, konkrétně v části mezi ulicemi Vitáskova a Na Trati. Pro stavbu musely být zpracovány dvě samostatné projektové dokumentace. Celkové náklady se vyšplhají na téměř 19 milionů korun. „Obyvatele Hejčína i řidiče prosíme o trpělivost, jsme si vědomi toho, že stavba přinese dočasné komplikace. Odměnou za to však bude nová silnice s tichým asfaltem, který této městské části uleví od hluku a vibrací z dopravního provozu,“ vysvětluje Martin Major.

Práce propuknou naplno v pátek 10. května

Stavební práce propuknou naplno v pátek 10. května, kdy jako první přijde na řadu frézování starého povrchu silnice. Úplná uzavírka Erenburgovy ulice potrvá do letošního 30. září. Po celou dobu úplné uzavírky je vedena objízdná trasa od křižovatky ulic Na Trati x Erenburgova x Tomkova ulicemi Na Šibeníku a tř. Míru na ul. Pražskou v obou směrech. Objízdná trasa platí i pro autobusové linky Dopravního podniku města Olomouce.

Erenburgovu ulici v budoucnu doplní i nový přechod pro chodce. „Součástí rekonstrukce bude i vybudování nového přechodu u křižovatky Erenburgova x Pešinova. Ten se v současné době projekčně připravuje, vydání stavebního povolení předpokládáme v červenci letošního roku,“ doplnil investiční náměstek Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…