Olomouc: Ve Chválkovicích a Lošově město zrekonstruuje kanalizaci

27.03.2017 10:46

Na rekonstruovanou kanalizaci se mohou těšit lidé hned ze dvou ulic v Olomouci a Lošově. V ulicích Liškovská v Lošově a Luční v Olomouci-Chválkovicích začíná stavební ruch právě v těchto dnech, hotovo by mělo být během léta.

Olomouc: Ve Chválkovicích a Lošově město zrekonstruuje kanalizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Stavební práce v Lošově se budou týkat více než 130 metrů dlouhého úseku od nároží ulic Svolinského a Liškovská až po souběh ulic Liškovská a Koperníkova. „Bude se jednat o poměrně rozsáhlé úpravy. V rámci projektu stavební firma zrekonstruuje dešťovou a splaškovou kanalizaci, vodovod a dojde samozřejmě také k rekonstrukci stávající komunikace, tedy vydláždění vjezdů, vstupů a ramp a jejímu odvodnění,“ popisuje stavební záměr v Liškovské ulici investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Projekt počítá s novým vodovodem v délce 49,5 metru a dále se 139 metry dešťové kanalizace a téměř 115 metry splaškové kanalizace. „Obnovíme také zastaralé veřejné osvětlení.,“ dodává náměstek Žáček.

Investice v objemu 3,4 milionu korun, kterou město financuje plně z vlastního rozpočtu, by měla v Lošově skončit v průběhu léta letošního roku.

Obyvatelé Luční ulice ve Chválkovicích se dočkají nového vodovodu a kanalizace. Vodovodní a kanalizační řad bude rekonstruován v celé délce ulice, což je asi 300 metrů. I zde by měly být práce dokončeny v letních měsících.

„Tato akce byla dlouhodobou prioritou rovněž komise městské části a jsem rád, že se na ni podařilo vyčlenit potřebné finance. Vzhledem k charakteru a šíři ulice půjde o poměrně náročnou investici. Společně se zhotovitelem budeme usilovat o to, pokud to průběh prací umožní, aby se ulici dařilo postupně zpřístupňovat“ vysvětluje náměstek Filip Žáček a dodává, že součástí projektu je i náhradní výsadba a následná péče o zeleň.

Náklady na rekonstrukci kanalizace a vodovodu ve Chválkovicích jsou zhruba 4,8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…