Olomouc: Ve Chválkovicích a Lošově město zrekonstruuje kanalizaci

27.03.2017 10:46

Na rekonstruovanou kanalizaci se mohou těšit lidé hned ze dvou ulic v Olomouci a Lošově. V ulicích Liškovská v Lošově a Luční v Olomouci-Chválkovicích začíná stavební ruch právě v těchto dnech, hotovo by mělo být během léta.

Olomouc: Ve Chválkovicích a Lošově město zrekonstruuje kanalizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Stavební práce v Lošově se budou týkat více než 130 metrů dlouhého úseku od nároží ulic Svolinského a Liškovská až po souběh ulic Liškovská a Koperníkova. „Bude se jednat o poměrně rozsáhlé úpravy. V rámci projektu stavební firma zrekonstruuje dešťovou a splaškovou kanalizaci, vodovod a dojde samozřejmě také k rekonstrukci stávající komunikace, tedy vydláždění vjezdů, vstupů a ramp a jejímu odvodnění,“ popisuje stavební záměr v Liškovské ulici investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Projekt počítá s novým vodovodem v délce 49,5 metru a dále se 139 metry dešťové kanalizace a téměř 115 metry splaškové kanalizace. „Obnovíme také zastaralé veřejné osvětlení.,“ dodává náměstek Žáček.

Investice v objemu 3,4 milionu korun, kterou město financuje plně z vlastního rozpočtu, by měla v Lošově skončit v průběhu léta letošního roku.

Obyvatelé Luční ulice ve Chválkovicích se dočkají nového vodovodu a kanalizace. Vodovodní a kanalizační řad bude rekonstruován v celé délce ulice, což je asi 300 metrů. I zde by měly být práce dokončeny v letních měsících.

„Tato akce byla dlouhodobou prioritou rovněž komise městské části a jsem rád, že se na ni podařilo vyčlenit potřebné finance. Vzhledem k charakteru a šíři ulice půjde o poměrně náročnou investici. Společně se zhotovitelem budeme usilovat o to, pokud to průběh prací umožní, aby se ulici dařilo postupně zpřístupňovat“ vysvětluje náměstek Filip Žáček a dodává, že součástí projektu je i náhradní výsadba a následná péče o zeleň.

Náklady na rekonstrukci kanalizace a vodovodu ve Chválkovicích jsou zhruba 4,8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …