Olomouc: Ve městě se chystá poradenské místo OLsen

13.06.2019 10:02

Nové poradenské místo pro seniory pod názvem OLsen otevře 13. června odbor sociálních věcí Magistrátu města Olomouce v městském klubu volnočasových aktivit Javoříčská 2 v centru města.

Olomouc: Ve městě se chystá poradenské místo OLsen
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jedná se o novinku, kterou jsme připravili jako jednu ze vstřícných a užitečných věcí pro starší Olomoučany v rámci konceptu Obec přátelská seniorům. Rada města Olomouce tím plní další bod svého programového prohlášení,“ vysvětluje náměstkyně primátora Eva Kolářová a prozrazuje: „Název poradenského místa – OLsen – znamená Olomouc seniorům.“ Každý pátek v době od 9 do 12 hodin bude v klubu na Javoříčské ulici přítomen zaměstnanec odboru sociálních věcí magistrátu, popřípadě poradenská služba Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.. Senioři se tak na jednom místě, a přímo v centru města, mohou dostat k informacím, které se jich týkají. Součástí vybavení pro službu seniorům bude počítač s připojením na Internet, toaleta a možnost dát si kávu nebo čaj.

Do budoucna mohou zájemci přijít na přednášky či vzdělávací aj. akce orientované na seniory. Mohlo by zde být výdejní místo pro karty SeniorPas (ZDE). „Po určité době provedeme vyhodnocení toho, jaké nabídky, které infocentrum OLsen chce poskytovat, senioři nejvíce využívají, a podle toho upravíme zaměření jeho činnosti tak, aby s touto službou byli senioři co nejvíce spokojeni,“ uzavírá vedoucí odboru sociálních věcí Michal Majer.

Představení konceptu OLsen proběhne 13. června 2019 od 11 do 12 hodin na adrese  Javoříčská 2, Olomouc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…