Olomouc: Větší a bezpečnější je po opravě autobusová zastávka u Domova seniorů

08.09.2020 21:23

Komfortnější a bezpečnější je prostor autobusové zastávky u Domova seniorů v Olomouci- Chválkovicích. V ulici Švabinského dokončilo město spolu s krajem opravu autobusové zastávky. V provozu je od pátku 4. září a v říjnu ji doplní i chytrý označník.

Olomouc: Větší a bezpečnější je po opravě autobusová zastávka u Domova seniorů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Pohodlnější nastupování do autobusů veřejné dopravy zajistila cestujícím oprava autobusové zastávky ve směru od Svatého Kopečku a Samotišek do centra Olomouce. „Díky větší nástupní ploše je prostor zastávky bezpečnější pro cestující a přehlednější pro řidiče MHD. Nástupní hrana zastávky má nově celkem osmnáct metrů,“ popsal náměstek primátora pro dopravu Martin Major.

Autobusový záliv má nyní šířku tři metry a v rámci stavebních úprav jsou nově předlážděné nástupiště i chodníky u zastávky. O vyšší komfort cestování se postará i chytrý označník s aktuálními příjezdy a odjezdy autobusů, kterým bude zastávka vybavena koncem října.

Celkové náklady na stavební práce dosáhly téměř 3 milionů korun. O finance se podělilo město a kraj. „Za rekonstrukci jsme zaplatili 1,7 mil. korun, z toho 190 tisíc je dotace poskytnutá Olomouckým krajem. Ostatní náklady ve výší 1,23 milionu šly za Správou silnic Olomouckého kraje,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…