Olomouc: Výkupy pozemků pro dokončení dálničního obchvatu začínají

27.09.2021 10:11 | Tisková zpráva

Příprava zbývajícího úseku dálničního obchvatu Olomouce zaznamenala významný posun. Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výkupy pozemků na trase budoucí dálnice D35 mezi Slavonínem a Křelovem.

Olomouc: Výkupy pozemků pro dokončení dálničního obchvatu začínají
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„První sada návrhů kupních smluv byla rozeslána a už se nám vrátily jednotky schválených čili podepsaných smluv v hodnotách milionů korun,“ uvedl za komunikační oddělení Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal. Ředitelství silnic a dálnic vlastní první parcely, potřebné pro dokončení dlouhodobě očekávané dálnice. Stavba dlouho nepokračovala kvůli sporům o vedení trasy na úrovni Křelova.

„Z důvodu zákonných změn bylo nutné i opakovat proces posuzování vlivu stavby na životní prostředí EIA. Získáním kladného stanoviska se nyní příprava rozjela na plné obrátky,“ zdůraznil Miroslav Mazal. V rámci majetkoprávní přípravy musí ŘSD vyřídit 450 smluv, které zahrnují nejen výkupy pozemků, ale také uložení věcných břemen a nájemní smlouvy.

Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že na konci příštího roku požádá o vydání stavebního povolení a začne připravovat podrobnou technickou dokumentaci pro zadání stavby. Součástí bude i rozpočet stavby, který stanoví soutěžní cenu aktuálně odhadovanou na jednu miliardu korun. V roce 2023 je pak naplánována veřejná soutěž na zhotovitele stavby a reálný předpoklad zahájení hlavních stavebních prací je začátek roku 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…