Olomouc: Výstaviště bude hostit národní výstavu psů

04.09.2019 13:13

Září v Olomouci potěší pejskaře. O víkendu 7. a 8. září se na Výstavišti Flora Olomouc uskuteční druhý ročník národní výstavy psů Floracanis. Areál výstaviště zaplní více než 2 600 psích šampiónů nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Organizátoři slibuji bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Akci podporuje město Olomouc.

Olomouc: Výstaviště bude hostit národní výstavu psů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Návštěvníci mohou na výstavě zasazené do příjemného prostředí Smetanových sadů a Rudolfovy aleje obdivovat na 2 560 pejsků, téměř 300 psích plemen, které vystavují vystavovatelé z šesti evropských zemí „Primárně je akce samozřejmě zaměřena ne psy, neboť se jedná o prestižní národní výstavu. My se však celou akci snažíme co možná nejvíce přiblížit širšímu spektru návštěvníků a tedy nejen milovníkům psů,“ přibližuje za organizátory Jiří Zbořil z Okresního mysliveckého spolku Olomouc.

Nejvíce budou zastoupena běžná plemena jako jezevčíci všech velikostí a typů srsti, dále retrívři či ohaři. „Absolutně nejpočetnějším plemenem na výstavě je dnes velice moderní, společenské, z Anglie pocházející plemeno Stafordšírský bullteriér, kterých se k nám sjede téměř sto. Samozřejmě k vidění budou také vzácná a málopočetná plemena jako brazilský teriér, polský ogar, sicilský chrt či dánsko-švédský farmářský pes,“ popisuje Jiří Zbořil.

Kromě vlastní výstavy psů čeká na návštěvníky areálu výstaviště atraktivní program. Doprovodné programy jsou tematicky zaměřené na oblasti chovatelství, lesnictví, ochranu přírody a myslivost. Nebudou chybět naučné stezky, zážitkový chodník, nejrůznější kvízy a připraven bude i koutek olomoucké zoologické zahrady. „Těšit se můžete na ukázky výcviku a letů papoušků, ukázky dravců a sokolníků, koncert lovecké hudby nebo jízdu na ponících. Nově budou letos připraveny i ukázky služebních plemen vyhledávajících drogy a zachraňující lidi při nejrůznějších katastrofách,“ doplňuje Jiří Zbořil.

Pro děti do 15 let je vstup do areálu zdarma a každý si odnese drobnou odměnu. Vstup pro dospělé je 80 korun, senioři zaplatí 50 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…