Olomouc: Výtěžek Punče s primátorem pomůže dětem

27.11.2019 13:13

Punč z Horního náměstí i letos pomáhá. Výtěžek z prodeje charitativního punče primátora a hejtmana putuje na pomoc dětem s poruchami autistického spektra.

Olomouc: Výtěžek Punče s primátorem pomůže dětem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Oblíbený horký nápoj olomouckých vánočních trhů pomůže letos občanskému sdružení Za sklem, které v Olomouci nově působí a pomáhá rodinám dětí s poruchou autistického spektra. „Ve městě fungujeme od dubna letošního roku a už se staráme o 35 klientských rodin,“ potvrdil zájem o službu Jan Nykl ze sdružení Za sklem.

Díky primátorovi a hejtmanovi se za dvě hodiny vybralo 18 629 korun. Stejně jako vloni, i tentokrát výtěžek oba představitelé samospráv dorovnají do kulaté částky a před Vánocemi šek slavnostně předají. „Ke všemu je potřeba úsměv, bez toho se to dělat nedá. Je to padesát procent úspěchu,“ řekl včera v roli obsluhy stánku Olomouckého punče primátor Mirek Žbánek. „Přál bych si, aby lidé mysleli na druhé nejen v předvánočním čase. Aby neztráceli úsměv a advent si užili v pohodě a pokud možno beze shonu,“ vzkázal při prodeji punče primátor.

Jan Nykl z občanského sdružení Za sklem ocenil, že výtěžek zamíří letos právě k nim. „Jsem rád, že je o naši službu zájem a je nás vidět,“ ocenil. Posláním neziskové organizace je nabízet osobám s poruchou autistického spektra takovou podporu, aby mohly žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí. „Naším klientem není pouze samotný člověk, ale celá jeho rodina. Poskytujeme odborné sociální poradenství, aktivizační služby i sociální rehabilitaci,“ vysvětlil Jan Nykl.

Charitativní punč zorganizovalo město a kraj také v loňském roce. Na podporu Klokánku díky tomu zamířilo 50 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…