Olomouc: Základní škola v Nemilanech má novou tělocvičnu, třídy i kvalitní zázemí

06.10.2015 10:53

Největší investice města v oblasti školství je u konce. Základní škola v Nemilanech vítá žáky v novém. Investice za téměř 26 milionů korun dala vzniknout nové moderní tělocvičně a část školy proměnila v komfortní učebny i moderní zázemí pro žáky a učitele.

Olomouc: Základní škola v Nemilanech má novou tělocvičnu, třídy i kvalitní zázemí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Rekonstrukce a dostavba školy v Nemilanech je vůbec největší investicí, kterou jsme letos ve školách a školních budovách realizovali. Těší mě, že po osmi měsících náročných stavebních prací si mohou žáci i pedagogové užívat nového moderního zázemí školy, které splňuje veškeré nároky na skutečně kvalitní výuku,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Výsledkem stavebních prací, které se rozběhly letos v lednu, jsou nové učebny, kabinety, šatny i sociální zázemí a především zcela nová moderní tělocvična, která vznikla v přístavbě školy. „Náročná rekonstrukce, jež zcela změnila původní dispozice budovy, umožnila zvětšit její kapacitu. Škola se rozrostla o dvě nové třídy, což pomohlo vyřešit i poptávku po umístění žáků nejen z Nemilan, ale také ze Slavonína a blízkých Kožušan,“ vysvětlil náměstek pro školství Pavel Urbášek s tím, že stavební práce probíhaly za běžného provozu školy.

Náročné úpravy probíhaly vně i uvnitř budovy školy. Moderní tělocvična vyrostla v zahradě školy, v přízemí je zbrusu nová jídelna a výdejna stravy, žáci mají prostornější šatny, bezbariérové WC a škola nový výtah. Ve druhém nadzemním podlaží jsou dvě zcela nové učebny, kabinety pro učitele, archiv i nové sociální zařízení. Díky změně dispozic mohla v původních prostorách vzniknout také počítačová a výtvarná třída. „S financováním investice nám pomohly evropské dotace, díky výzvě se nám podařilo v rámci projektu Společně do školy, získat celkem 14,3 milionu korun,“ objasnil investiční náměstek Filip Žáček.

O přístavbu školy a novou tělocvičnu usilovali v Nemilanech dlouhodobě. „Získali jsme krásnou moderní školu s kvalitním zázemím, z čehož jsme skutečně nadšeni. Nová tělocvična bude sloužit také různým sportovním organizacím a spolkům, kterým nabídneme novou možnost, kde si zasportovat,“ uvedla s uspokojením ředitelka školy v Nemilanech Eva Kaněčková. „Stěny v nových prostorách školy už postupně plní obrázky, výtvarná díla žáků i fotografie ze školních akcí. Pořádáme den otevřených dveří, aby se k nám mohli podívat bývalí učitelé, žáci i veřejnost,“ doplnila s úsměvem ředitelka Eva Kaněčková.

Základní školu v Nemilanech navštěvuje aktuálně 130 žáků pátých až devátých tříd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…