Olomouc: Změna územního plánu nebyla projednána, zastupitelé nepřijali vypořádání námitek

18.06.2019 14:47

Nové znění návrhu změny Územního plánu Olomouc v lokalitě Šantova připraví úřad územního plánování. Vyplynulo to z pondělního jednání Zastupitelstva města Olomouce. To se zabývalo jak vypořádáním námitek města k územnímu řízení ve věci Šantovka Tower, tak i návrhem změny číslo II Územního plánu Olomouc.

Olomouc: Změna územního plánu nebyla projednána, zastupitelé nepřijali vypořádání námitek
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Prvním bodem v pořadí bylo projednání vypořádání námitky, kterou podalo město k územnímu řízení ve věci stavby výškového domu na pomezí Šantovy a Wittgensteinovy ulice. Město letos v únoru podalo námitku vůči výšce stavby. (Přesné znění tehdejší námitky: „Statutární město Olomouc podává námitku k ochraně zájmů obce, neboť v případě přijetí změny č. II Územního plánu Olomouce (ÚPO) v současně navržené podobě by realizací výškové stavby mohlo dojít k ohrožení hodnoty, kterou je primárně historické jádro města. Statutární město Olomouc považuje za důležité, aby o výšce zástavby rozhodlo zastupitelstvo města po zvážení všech souvislostí v rámci rozhodování o vydání změny č. II ÚPO.“)

S námitkou se vypořádal stavební úřad a zastupitelstvo mělo následně jeho rozhodnutí o námitce vzít na vědomí a přijmout. K tomu ale při hlasování chyběl dostatečný počet hlasů, pro přijetí vypořádání bylo jen 22 z celkem 45 zastupitelů. Z důvodu nepřijetí vypořádání tedy nebyl ani projednán následující bod, kterým měla být Změna č. II územního plánu.

Zastupitelstvo následně zadalo úřadu územního plánování upravit návrh Změny č. II Územního plánu Olomouc prověřit možnost nastavení výškového limitu s variantním prověřením možnosti umístění výškové stavby v ploše 03/056P. Úřad bude proto opětovně jednat například s ministerstvem kultury, které do Územního plánu Olomouc prosadilo poměrně přísnou výškovou limitaci. Termínem pro předložení takového návrhu je leden roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…