Olomouc darovala hasičům ze Štěpánova hasičský vůz

22.01.2021 19:31

Starší, ale plně funkční hasičský dopravní automobil VW transportér dnes věnovalo město Olomouc sboru dobrovolných hasičů ve Štěpánově. Štěpánovští hasiči projevili už dříve o auto z Olomouce zájem. Vůz doposud sloužil dobrovolným hasičům ze sboru Olomouc - Topolany.

Olomouc darovala hasičům ze Štěpánova hasičský vůz
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„V minulém roce jsme jednotkám dobrovolných hasičů z Topolan a Chomoutova pořídili nové dopravní automobily značky Ford Transit. Jednotka Topolany doposud používala VW transportér z roku 1998. Když se nám ozvali hasiči ze Štěpánova, že by měli o automobil zájem, byli jsme rádi, že auto ještě najde svoje uplatnění,“ prozradil náměstek primátora Martin Major. „Jedná se sice o starší, ale stále plně funkční vozidlo, které je určeno pro přepravu šestičlenné posádky,“ doplnil náměstek Major.

Město Štěpánov může díky tomuto daru lépe zajišťovat plošné pokrytí a požární poplachový plán Olomouckého kraje. Město Olomouc mimo jiné ušetří prostředky za ekologickou likvidaci a automobil ještě najde své využití. Darování vozidla štěpánovským dobrovolným hasičům už schválila i městská rada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…