Olomouc má cenu ministerstva za obec přátelskou rodině

26.05.2015 19:41

Olomouc se pyšní titulem „Obec přátelská rodině 2015“. Cenu Ministerstva práce a sociálních věcí dnes v Praze převzal náměstek primátora Ladislav Šnevajs a vedoucí odboru sociálních věcí magistrátu Michal Majer.

Olomouc má cenu ministerstva za obec přátelskou rodině
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Právě jsme si převzali cenu za 1. místo v soutěži „Obec přátelská rodině“. Společně s vítězným titulem náleží městu také finanční odměna ve výši dvou milionů korun, kterou samozřejmě využijeme na další konkrétní aktivity v oblasti podpory rodinné politiky,“ uvedl hned po převzetí ceny náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Vítězství v soutěži svědčí podle náměstka Šnevajse o dobré připravenosti a dlouhodobém zájmu Olomouce v podpoře rodin. Dotaci 2 miliony využije město na další plánované aktivity pro rodiny s dětmi. „Chceme zlepšit vybavení koutků pro matky s dětmi v budovách magistrátu nebo také v budově městské knihovny. Pomůžeme vybavit rodinná a mateřská centra a začneme s projektem komunitní školy v ZŠ Olomouci – Řepčíně,“ vypočítává náměstek Šnevajs.

Rodinná politika se řadí k prioritám Olomouce v oblasti sociálních věcí. Směřování Olomouce v této oblasti má svůj počátek už za funkčního období náměstkyně primátora Evy Machové. Základní soubor opatření Rodinné politiky přijala rada města v dubnu 2014, letos schválila Akční plán rodinné politiky pro rok 2015. Jedním z prvních kroků koncepčního přístupu města je provoz nového webu http://prorodinu.olomouc.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …