Olomouc se jako jeden z klenotů Česka představuje na výstavě v Bruselu

16.08.2022 14:43 | Tisková zpráva

Od začátku prázdnin až do konce září se Olomouc společně s dalšími „Klenoty Česka“ představuje na stejnojmenné výstavě před budovou Evropské komise v Bruselu.

Olomouc se jako jeden z klenotů Česka představuje na výstavě v Bruselu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Výstavu tvoří 63 panelů o formátu 700 × 1 000 mm, na nichž je umístěno celkem 120 barevných velkoformátových fotografií, které diváka seznámí s těmi nejatraktivnější destinacemi České republiky. Rovnoměrně jsou zastoupeny všechny regiony, krajská města, naše přední historické památky, včetně památek zapsaných na seznamech UNESCO, přírodní památky, v čele s národními parky, a další zajímavosti naší země. Olomouc reprezentuje Sloup Nejsvětější Trojice, od roku 2000 zapsaný na seznamu UNESCO.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Autorem fotografií je Libor Sváček. Celý soubor byl vybrán z autorské fotografické publikace „ČESKÁ REPUBLIKA – To nejlepší z Čech, Moravy a Slezska“ (Vydavatelství MCU, 1. vydání 2021). Díky tomu je výstava ucelenou, při tom pestrou mozaikou snímků focených v různých ročních obdobích, denních i nočních dobách, pozemně i z letadla či dronu. Jádrem výběru jsou snímky vzniklé přibližně v letech 2019 až 2021. Výlučnost výstavy spočívá také v tom, že se v tomto formátu a rozsahu nikde jinde opakovat nebude.

Výstava „Klenoty Česka / Jewels of Czechia“ představuje přírodní krásy, kulturní památky a architektonické skvosty České republiky. Výstava vznikla pod záštitou Věry Jourové, místopředsedkyně Evropské komise, a za podpory Evropské unie a Ministerstva zahraničních věcí České republiky při příležitosti předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Cílem projektu je inspirovat návštěvníky výstavy k dalšímu poznávání naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…