Olomouc získala ministerskou cenu za kvalitu a inovace

17.06.2022 7:35 | Tisková zpráva

V rámci konference Moderní veřejná správa 2022, která se v Olomouci uskutečnila 14. a 15. června, získala Olomouc jedno z prestižních ocenění. Cenu Ministerstva vnitra za kvalitu a inovace ve veřejné správě převzali zástupci města za zavedení a rozvoj místní Agendy 21.

Olomouc získala ministerskou cenu za kvalitu a inovace
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Zisk tohoto ocenění mě těší o to více, že jsme ho dostali za naši dlouhodobou snahu otevřít magistrát veřejnosti a zapojování Olomoučanů do rozhodování o budoucnosti našeho města. Beru ho tedy za jakési vyvrcholení naší téměř tříleté práce, kterou jsme v tomto směru odvedli,“ říká primátor města Olomouce Mirek Žbánek.

Místní Agenda 21 je strategickým plánem rozvoje města. „Snahou místní Agendy 21 je řešit globální problémy na lokální úrovni. Vychází z předpokladu, že globální problémy mnohdy vznikají právě na lokální úrovni a zde mají i své řešení. Jejím cílem je směřovat k zajištění dobré a udržitelné kvality života a životního prostředí na území města.

Velice důležitou složkou místní Agendy 21 je také spoluúčast veřejnosti na jejím vytváření, kdy se sami občané podílí na plánování a rozhodování o budoucnosti města,“ vysvětluje Dušan Struna z odboru strategie a řízení.

Pod hlavičkou místní Agendy 21 se v Olomouci například rozvíjí spolupráce se zástupci veřejného, neziskového i podnikatelského sektoru, pořádají se desítky veřejných projednávání o aktuálních tématech rozvoje a změnách ve městě a patří sem i soutěž „Vytuň si školu“, díky které si žáci olomouckých základních škol mohli sami navrhnout a zrealizovat úpravy ve své škole nebo jejím okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…