Olomoučané se znovu vrátí k územnímu plánu

15.05.2013 15:02

Opakované veřejné projednání čeká koncem roku obyvatele Olomouce. Přibližně 650 námitek a připomínek, které občané či zástupci veřejnosti podali do termínu v polovině března, nyní intenzivně projednávají pracovníci odboru koncepce a rozvoje a také určený zastupitel, kterým je primátor města Martin Novotný.

Olomoučané se znovu vrátí k územnímu plánu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Už dnes je přitom jasné, že při vyhovění určité části námitek bude předložený návrh územního plánu natolik upraven, že právě jeho opakované veřejné projednání bude nezbytné.

Naložení se všemi podanými připomínkami a námitkami má svůj zákonem daný postup. Ke každé námitce a připomínce vypracují odborníci z magistrátu návrh rozhodnutí o námitce nebo návrh vyhodnocení připomínky, formou tzv. výroku a jeho odůvodnění. Všech 650 námitek a připomínek tedy postupně dostává své příslušné výroky. Celý kompletní dokument návrhů rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek pak obdrží dotčené orgány, jako jsou například různé odbory krajského úřadu a ministerstev či třeba hasiči. Dotčené orgány pak budou mít měsíc na vyjádření. Vzhledem k tomu, že mnoha podaným námitkám město vyhoví a návrh územního plánu se nepochybně v řadě bodů změní, bude jeho nová verze předložena znovu k veřejnému projednání. „Předpokládáme, že by se tak mělo stát někdy v říjnu či listopadu tohoto roku,“ vysvětluje vedoucí odboru koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu Radek Dosoudil.

Námitkami a připomínkami se od počátku zabývá také primátor Martin Novotný, v tomto případě v roli určeného zastupitele. „Během veřejných setkání a besed jsem nabízel občanům, že s nimi jejich námitky projednám osobně. Část z nich to opravdu využila a tak jsem měl možnost se s jejich problémy blíže seznámit,“ říká Martin Novotný. Setkal se tak s lidmi, kteří podávali nejrůznější námitky, ať už například ve věci budoucnosti areálu pevnůstky na Šibeníku, provozu Kovošrotu v Hodolanech či třeba o využití lokality u ulice Okružní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…