Opava: Arkády převzalo město, už je neobývají bezdomovci

31.12.2017 19:31

Ještě před nedávnem byly arkády v Dvořákových sadech noclehárnou bezdomovců. Opavané si stěžovali na nepořádek, který se tady hromadil, město však situaci mohlo řešit jen obtížně. Arkády byly totiž majetkem Biskupství ostravsko-opavského.

Opava: Arkády převzalo město, už je neobývají bezdomovci
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Proto jsme vlastníka požádali o souhlas k nápravným krokům, na jeho základě pak mohli pracovníci technických služeb lokalitu vyčistit,“ popsal náměstek primátora Josef Stiborský.

Situace se však opakovala a bezdomovci zanedlouho opět arkády znečistili odpadem. „Rozhodli jsme se celou věc řešit komplexněji a požádali biskupství, aby arkády převedlo do našeho majetku. Biskupství žádosti vyhovělo, na základě darovací smlouvy, kterou 11. prosince schválili zastupitelé, se tak pozemek i se stavbou stal vlastnictvím města,“ vysvětlil náměstek Stiborský.

Momentálně je v arkádách uklizeno. Pořádek tady i v okolí budou nadále udržovat technické služby, dohlížet zde samozřejmě budou i strážníci městské policie. V dohledné době hodlá město nechat opravit v arkádách omítky a natřít střechu, tak aby podloubí získalo svůj původní vzhled a stalo se opět ozdobou parku.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…