Opava: Bezbariérových zastávek ve městě přibude

01.08.2017 8:35

Lidem s problémy pohybového aparátu, především vozíčkářům, se zlepší podmínky pro cestování městskou hromadnou dopravou (MHD). V polovině listopadu by mělo být dokončeno dalších 21 zastávek MHD, které budou přebudovány na bezbariérové.

Opava: Bezbariérových zastávek ve městě přibude
Foto: Opava
Popisek: Opava

Město na projekt získalo dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, která pokryje 85% uznatelných nákladů. Veškeré práce přitom vyjdou na něco málo přes pět milionů.

„Bezbariérové zastávky jsou dnes myslím již běžným standardem. Troufnu si říci, že v Opavě po dokončení této akce budeme mít dořešeny už všechny strategicky důležité zastávky na silnicích 1., 2. a 3. třídy. Pokud se změní podmínky dotačního titulu, chtěli bychom pak v příštím roce upravit i zastávky na komunikacích místních," uvedl náměstek primátora Josef Stiborský.

S pracemi se začne postupně od srpna.  Cestující během nich čekají jen drobná omezení. Označníky zastávek, které budou rekonstruovány, budou vždy dočasně přesunuty na nejbližší možné místo, další diskomfort by ale cestující neměli pocítit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…