Opava: Centrum města oživí Opavské kulturní léto

29.06.2015 7:26

Prázdninový čas i letos zpříjemní program Opavského kulturního léta s řadou koncertů, filmových projekcí a zábavných programů pod širým nebem na Dolním náměstí.

Opava:  Centrum města oživí Opavské kulturní léto
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Ve čtvrtek 23. července vystoupí populární kapela Wohnout, 20. srpna pak Michal Hrůza s kapelou Hrůzy. Nebudou chybět ani opavské skupiny jako Peří, All These Memories, Rotující kedluben a další. Z kinematografie se mohou obyvatelé Opavy těšit zejména na Oscary ověnčený snímek Grandhotel Budapešť slavného režiséra Wese Andersona, legendární český film Jízda Jana Svěráka nebo na jeho novější snímek Tři bratři, u kterého si na své přijdou zejména děti. Chybět nebude ani odlehčená česká komedie Hodinový manžel,“ vyjmenovává Magdaléna Hájková z kanceláře primátora.

Již tradičně se jako součást Opavského kulturního léta bude konat akce s názvem Pony Express. Jde o předání pošty v sedle koní s koncertem country kapely, a Atletický cirkus – sportovní exhibice ve skoku o tyči a v benchpressu. Pod Ptačím vrchem se i v letošním roce budou promítat filmy v rámci mobilního kina Biograf 16 s historickými filmovými kopiemi na 16mm. „Těšit se příznivci kinematografie mohou na slavné Menzelovo Rozmarné léto, Lásky mezi kapkami deště, Nejistou sezónu a další,“ dodává Magdaléna Hájková. Podrobný program festivalu najdete na poslední straně Hlásky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…