Opava: Hazard ve městě budou regulovat hned dvě vyhlášky

24.12.2013 16:47

Zastupitelé na svém zasedání 16. prosince schválili dvě vyhlášky, které by měly napomoci regulovat některé negativní dopady hazardních her provozovaných na území Statutárního města Opavy.

Opava: Hazard ve městě budou regulovat hned dvě vyhlášky
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

První z nich stanoví časy, kdy je loterie, sázkové a jiné podobné hry zakázáno provozovat, a to konkrétně:

v pondělí až čtvrtek v časech od 00.00 hod. až do 10.00 hod. a od 22.00 hod. až do 24.00 hod.

v pátek v čase od 00.00 hod. až do 10.00 hod.

v sobotu v čase od 01.00 hod. až do 10.00 hod.

v neděli v časech od 01.00 hod. až do 10.00 hod. a od 22.00 hod. až do 24.00 hod.

Tato vyhláška vstoupí v platnost 1. února 2014.

O měsíc později začne platit i vyhláška druhá, která na území města zakazuje propagaci hazardu s výjimkou vnitřních prostor provozoven.

„Vyhláška říká, že výlohy, okna, vstupy či jiné stavební otvory musí být zabezpečeny proti nahlížení do interiéru místností, v nichž jsou hazardní hry provozovány. Samotné provozovny musí být označeny nápisem „herna“ nebo „kasino“, a to pouze jednou. Výška písma nebo grafického znázornění názvu provozovny pak nesmí přesahovat  20 cm,“ vysvětlila překladatelka vyhlášky, metodička vnitřního řízení magistrátu Renáta Mrákotová a shrnula i další omezení:

„Zakázáno je umístění jakýchkoliv symbolů a nápisů upozorňujících na provozování hazardu. Označení provozovny nesmí mít reklamní charakter, v žádném případě nesmí být provozovna nebo její název označen světelně. Nepřípustné je dále umístění světelného zařízení informujícího o stavu hry a výši možné výhry, o otevírací době či o jiných výhodách pro hráče ve výloze, okně, vchodu nebo na jakémkoliv jiném místě obvodového pláště provozovny.“

Ne všechna omezení se vztahují na provozovny, v nichž je hazard pouze doplňkovou činností k poskytování restauračních služeb. Za porušení vyhlášky může být uložena pokuta až do výše 200 tisíc korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…