Opava: Horní náměstí ožije Dnem sociálních služeb

08.06.2017 10:50

Smyslem Dne sociálních služeb, který letos proběhne již po dvanácté, je přiblížit široké veřejnosti sociální a související služby působící v Opavě, na které se lze v případě potřeby obrátit. Letošní ročník opět proběhne na Horním náměstí, a to ve středu 14. června od 10 do 16 hodin.

Opava: Horní náměstí ožije Dnem sociálních služeb
Foto: Opava
Popisek: Opava

Zájemci budou moci získat informace od více než dvaceti poskytovatelů sociálních služeb z Opavy a okolí či si zakoupit výrobky chráněných dílen. „Novinkou bude měření tlaku a tělesného tuku, které provedou pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, a také vyšetření zraku zástupci optiky.

Obě aktivity budou samozřejmě zdarma,“ uvedla Monika Macháčová z odboru sociálních věcí, který celou akci organizuje.  Nebude chybět pestrý doprovodný program, v němž vystoupí hudební a taneční talenti. Kromě profesionálního souboru Mažoretky AMA Opava to budou uživatelé místních sociálních služeb, například z Animy Vivy, Eurotopie.cz či Mateřského centra Oasa. Děti se mohou těšit na rozličné atrakce a návštěvníci akce zase na soutěže o zajímavé ceny. Programem bude po celý den provázet moderátor rádia Impuls Adam Kuřica.

Závěr bude letos nově patřit předání ceny Opavský Anděl pro nejlepší pracovníky v sociální oblasti v kategoriích: Poradenství, Práce s dětmi a Práce s dospělými. Akci za město v 10 hodin slavnostně zahájí a poté v 15 hodin předá ocenění náměstek primátora Josef Stiborský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…