Opava: Kamer v ulicích bude víc

06.02.2019 17:58

Na bezpečnost Opavanů v současné době dohlíží celkem 18 kamerových bodů rozmístěných po celém městě. Tři z nich jsou analogové, zbylé pak digitální.

Opava: Kamer v ulicích bude víc
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Všechny jsou ovládány ze služebny Městské policie Opava, Policie ČR a od roku 2018 také z fotbalového stadionu při rizikových fotbalových utkáních. Celkem sedm bodů bylo pořízeno z dotace poskytnuté v uplynulých letech Ministerstvem vnitra ČR. V rámci další, již 4. etapy projektu, by z těchto zdrojů chtělo město čerpat i letos.

„Rádi bychom rozšířili kamerový systém o tři nové body, dále pořídili dva LED TV monitory, které policistům rozšíří možnost dohledu na více míst současně a optický switch pro sloučení optických vláken a přidání vláken nových,“ popsal záměr náměstek primátora Igor Hendrych.

Vše by mělo vyjít celkem na 840 tisíc korun, požadovaná dotace by měla pokrýt 550 tisíc. Zbytek by hradilo město ze své kasy.

Nové kamerové body by měly být instalovány na křižovatkách ulic Nákladní a Oblouková, Ostrožná a U Pošty a Nákladní a Pekařská.

„Lokality pro umístění kamer vybírá městská policie ve spolupráci s Policií ČR. Jedná se o prostranství s velkou koncentrací osob, v těchto případech konkrétně v blízkosti obchodního centra či nočního podniku a o místo průchodu fanoušků při fotbalových zápasech,“ vysvětlila Dagmar Polášková, která má na opavském magistrátě na starosti prevenci kriminality.

Pokud bude město při získání dotace úspěšné, měly by se kamery v ulicích objevit letos na podzim. V opačném případě by město zkusilo o dotaci požádat znovu v příštím roce a realizace projektu by se tak posunula.

Rozmístění kamerových bodů včetně mapy najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…