Opava: Malohoštická hala byla slavnostně otevřena i veřejnosti

12.07.2020 13:34

Slavnostním přestřižením pásky za účasti mnoha významných hostů byla v pátek 10. čerence otevřena nová moderní víceúčelová hala v Malých Hošticích. Zařízení za 58 milionů korun je určeno pro místní, ale i pro kluby, spolky či občany z Opavy i okolních obcí.

Opava: Malohoštická hala byla slavnostně otevřena i veřejnosti
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Podobné zařízení v širokém okolí značně chybělo. „Jsem moc ráda, že se dobrá věc podařila a nejen naše obec, ale i Opava získala novou, moderní halu jak na sport, tak i na další společenské akce. Podobné haly v okolí chybí. Kluby, spolky či jednotlivci tak mají omezenou možnost sportovat. To by se teď mělo změnit,“ řekla starostka Malých Hoštic Miroslava Konečná.

Primátor města Opavy Tomáš Navrátil ve svém projevu poděkoval všem, kteří se na vzniku stavby podíleli. „Všem patří veliké díky, jsem rád, že i přes složitý začátek všechno proběhlo v pořádku. Na tvářích hostí vidím, že se jim hala líbí, a věřím, že bude úspěšná. Dík patří i lidem Malých Hoštic, kteří projevili obrovskou aktivitu při realizaci haly. Myslím, že nabídnout dětem a mládeži možnost sportovat je jedno z nejlepších preventivních opatření, jak předejít bezcílnému trávení volného času,“ řekl primátor v úvodní řeči.

Anketa

Chcete, abychom přijali azylanty z Hongkongu?

10%
90%
hlasovalo: 14372 lidí

O realizaci stavby se zasloužil zapsaný spolek TJ Slavia Malé Hoštice. Na stavbu se mu podařilo získat třicetimilionovou dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zhruba devětadvaceti miliony přispělo město Opava. Osm milionů bude městu postupně vracet městská část Malé Hoštice ve splátkách. Pro úplnost je třeba dodat, že 800 tisíc uvolnil také Moravskoslezský kraj.

Sportovní hala na ploše 1404 m2 s hracími parametry krajské úrovně, dále se zázemím čtyř šaten, sociálním zařízením, skladem nářadí, galerií s výhledem do tělocvičny, posilovnou, hracím koutkem pro děti a tribunou s balkonem, vytváří zázemí pro soutěžní i tréninkové podmínky sportovců. Venkovní a přízemní prostory haly jsou bezbariérově přístupné, taktéž dvě parkovací stání jsou pro handicapované osoby. Vydlážděna je plocha o velikosti 148 m2. Projekt zpracoval architekt Petr Mlýnek.

Hala bude k dispozici denně od 8 do 22 hodin. „Pro pronájem haly bude stanovena startovní základní cena 450 korun za hodinu, a to nezávisle na den v týdnu či čas. V ceně nájmu jsou kromě použití sportoviště i šatny či sociální zařízení. V nejbližší době by měly být spuštěny webové stránky, kde budou zveřejněny podrobné podmínky, vybavení haly a ceníky,“ vysvětlil Michal Kokošek z TJ Slavia Malé Hoštice.

Zájemci o pronájem se mohou hlásit Břetislavu Schaffartzikovi z TJ Slavia Malé Hoštice, a to na e-mailu: halamalehostice@gmail.com nebo telefonicky na čísle 777 777 025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…