Opava: Máte zájem na oživení arkád? Zapojte se

18.03.2021 21:49

Arkády ve Dvořákových sadech – prostor, který je jedněmi opěvovaný pro svůj romantický vzhled, druhými zatracovaný jako místo bezdomovců. Snad všichni se však shodnou, že se jedná o místo atraktivní, které je však v žalostném stavu.

Opava: Máte zájem na oživení arkád? Zapojte se
Foto: Opava
Popisek: Opava

Město chce udělat opravu arkád, ale zároveň hledá partnera pro oživení tohoto prostoru. „Chtěli bychom spolupracovat s někým, kdo by si místo pronajal, podílel se na jeho údržbě, provozoval v něm kulturní aktivity a nabízel například občerstvení. Myslím si, že místo má velký potenciál a pokud bude dobře vedeno, může se jeho návštěva stát vyhledávanou aktivitou pro trávení volného času,“ uvedl primátor Tomáš Navrátil.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Arkády, které byly v minulosti součástí farní zahrady komendy Řádu německých rytířů, patří městu od roku 2017. Nyní by tedy mělo dojít k jejich znovuoživení. „V prostoru mohou probíhat výstavy soch, obrazů či fotografií, případně malé koncerty či představení. Provozovatel může nabízet návštěvníkům ke koupi také například kávu, rychlé občerstvení apod. Rekonstrukci bychom chtěli realizovat začátkem léta, se zájemcem chceme komunikovat však již nyní, abychom mohli případně konzultovat úpravu prostoru,“ uvedla Jana Foltysová, vedoucí odboru kancelář primátora, která znovuoživení arkád řeší.

Předpokládáme, že místo bude v provozu v průběhu teplých měsíců, tedy v příštím roce od 1. května do 30. září. Termín zahájení využívání arkád v letošním roce je vzhledem k pandemické situaci a nutné potřebě rekonstrukce zatím nejasný.

„Nabídky mohou zájemci podat do 12. dubna. Celé znění výzvy i potřebné podklady najdou na úřední desce magistrátu. Předmětem hodnocení bude především záměr užití, nabídková cena je až na druhém místě. Provozovatel musí také splňovat všechny podmínky, hygienické i technické, pro prodej,“ doplnila Jana Foltysová, která na případné dotazy odpoví na e-mailu: jana.foltysova@opava-city.cz nebo telefonním čísle 553 756 235.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…