Opava: Město opět pomáhá živnostníkům

06.02.2021 12:50

Stejně jako v první vlně pandemie pomůže i nyní město živnostníkům. Ti, kteří podnikají v městských prostorách a měli z důvodu opatření přijatých v souvislosti s koronavirem uzavřenou provozovnu, si mohou požádat o slevu z nájemného ve výši 50 % za měsíce říjen, listopad, prosinec 2020 a leden 2021.

Opava: Město opět pomáhá živnostníkům
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

S žádostmi se mohou obracet na paní Ivanu Sýkorovou z odboru majetku města, a to prostřednictvím e-mailu ivana.sykorova@opava-city.cz nebo telefonicky na 553 756 803, 604 229 394. Jednotlivé dohody budou předloženy ke schválení radním, slevy nad 20 tisíc korun pak zastupitelstvu.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30420 lidí

Rada města zároveň svým usnesením doporučuje zastupitelstvu schválit odklad splatnosti nájemného od 1. 3. 2020 do 31. 1. 2021, a to do poloviny letošního roku. Posunutí platby mohou využít pouze nájemci, kteří měli z důvodu přijatých opatření alespoň v části uvedené doby uzavřenou provozovnu. Kromě tohoto návrhu budou zastupitelé na svém březnovém zasedání projednávat také možnost prominutí všech případných sankcí za prodlení platby nájemného ve výše zmíněném období. Navrhované úlevy se vždy týkají výhradně nájemného, nikoliv dalších plateb jako jsou zálohy na služby.

Radnice připravuje také další finanční pomoc pro živnostníky, kteří mají provozovnu na území města Opavy a jeho městských částí. Zažádat by si mohli o dar ve výši 20 tisíc korun. „Vše se nyní dolaďuje, materiál předložíme ke schválení na jednání rady 17. února,“ uvedl primátor Tomáš Navrátil. Poté budou veškeré potřebné informace zveřejněny na webu města, v Hlásce a prostřednictvím médií.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…