Opava: Město testuje zájem o stavbu parkovací věže v Kateřinkách

16.08.2022 10:09 | Tisková zpráva

Spustili jsme dotazníkovou akci k budoucnosti parkování na sídlišti Kateřinky - chceme znát vaše názory, pozitivní i negativní! Navrhované podmínky (ceny) vychází z propočtů nákladů stavby na jednotlivá místa k parkování.

Opava: Město testuje zájem o stavbu parkovací věže v Kateřinkách
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Jakým způsobem vyřešit problém s parkováním v části sídliště Kateřinky? Opavská radnice spustila dotazník, který u dotčených obyvatel sídliště má zjistit, zda by si přáli stavbu parkovací věže pro až 72 vozidel a zda by si v ní koupili místo pro trvalé parkování. V úvahu přichází pozemek v blízkosti sídla společnosti Elim.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

„Sídliště se stavělo v době, kdy ne každá rodina měla auto. Teď se běžně stává, že je v rodině vozidel několik. Samozřejmě parkoviště na to uzpůsobená nejsou. Přemýšlíme o variantě postavit blízko Elimu parkovací věž, kde by si zájemci mohli místo koupit. Proto jsme spustili dotazníkové šetření, díky němuž zjistíme, jak velký zájem by o tuto variantu byl a jakou částku jsou zájemci ochotni investovat. Podle výsledku se dohodneme na dalším postupu,“ řekl náměstek primátora Michal Kokošek, podle kterého je to jeden z mála způsobů jak problém s parkováním řešit.

„Variant je více, třeba podzemní parkování. Jenže tyto stavby jsou enormně drahé a město v současné době nemá pro tyto druhy staveb připravené finance. A na velký nadzemní parkovací dům zase není tolik místa. Proto nám nejlépe vychází varianta parkovací věž,“ vysvětlil Kokošek.

Anonymní dotazník určený pro obyvatele Kateřinek můžete vyplnit elektronicky do 9. září ZDE.

V současné době město vlastní dva parkovací domy. Jeden na náměstí Osvoboditelů, druhý pak vedle nádraží Opava východ. Plánuje se stavba dalšího, a to v blízkosti Slezské nemocnice. V jednání jsou také i další případné varianty a místa na stavbu v Kateřinkách a Kylešovicích.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…