Opava: Nezletilí nebudou platit za odpad

15.12.2017 12:15

Od nového roku dojde ke změně v platbě poplatků za komunální odpad. Ta vychází vstříc rodinám s dětmi. Zatímco doposud byly od poplatku osvobozeny pouze děti do tří let, nově se tato úleva bude týkat všech nezletilých.

Opava: Nezletilí nebudou platit za odpad
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Mám za to, že mladé rodiny s dětmi jsou stále opomíjeny a že si rozhodně zaslouží podporu města. Tento krok je jednou z  možností. Věřím, že osvobození od poplatků za odpad pro děti až do 18 let jim přinese alespoň nějakou, byť vím, že ne nijak závratnou, roční finanční úsporu,“ vysvětlil primátor  města Radim Křupala, který o tuto změnu dlouhodobě usiloval.

Poplatek za komunální odpad zůstává kromě výše uvedené změny stejný jako v roce předešlém, tedy 495 Kč za osobu. Zahrnuje finanční výdaje na provoz sběrných míst, zajištění svozu vytříděných složek komunálního odpadu a jejich dotřídění na třídicí lince a na svoz a odstranění zbytkového netříděného komunálního odpadu. Reálná položka, kterou by měl každý Opavan za tyto služby zaplatit, vychází na více než 850 korun ročně. Město tedy systém dotuje nemalou částkou ze svého rozpočtu.

Kromě toho, že budou od poplatků osvobozeny děti do 18 let, chystá Opava i další změnu. Na jaře zavede u domů, jehož obyvatelé si zažádají o popelnici na bioodpad, svoz biologického odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…