Opava: OKO hostí snímky jednoho z nejtalentovanějších současných fotografů

14.06.2021 18:42

Opavská kulturní organizace připravila od 16. června v Galerii Eisler výstavu fotografií Romana Vondrouše s názvem PANDEMIE. Fotoreportér České tiskové kanceláře a vítěz loňského ročníku soutěže tuzemských fotožurnalistů Czech Press Photo zmapoval na sugestivních snímcích globální téma posledního roku.

Opava: OKO hostí snímky jednoho z nejtalentovanějších současných fotografů
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Výstavu zahajujeme vernisáží za přítomnosti autora 16. června v 17:00 hodin. V naší Galerii Eisler najdou návštěvníci téměř čtyři desítky fotografii Romana Vondrouše, další snímky pak mohou obdivovat v exteriéru, a to na sedmnácti panelech ve Dvořákových sadech,“ prozrazuje Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Opavská kulturní organizace hostila díla Romana Vondrouše naposledy v roce 2018.  Tehdy patřilo jeho dílům přízemí Domu umění, které zaplnily tři barevné fotografické cykly s názvy „O dostizích, lidech a masopustech.“ Výstava PANDEMIE potrvá až do 22. srpna, vstupné do galerie činí 20 korun.

Roman Vondrouš Od roku 2005 působí jako fotoreportér České tiskové kanceláře, kde se věnuje agenturnímu fotozpravodajství. Fotografoval například letní i zimní olympijské hry (Peking 2008, Vancouver 2010, Soči 2014) nebo prezidenta Spojených států, Donalda Trumpa, v Bílém domě (2019). Fotograf se ve své rozsáhlé tvorbě věnuje klasickým fotoreportážím, ale i dlouhodobým cyklům subjektivně zaměřených dokumentů, jak dokládá jeho poslední výstava z prostředí dostihů v Pardubicích. V současnosti je také doktorandem Slezské univerzity v Opavě.

Podrobnosti jsou k nahlédnutí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…