Opava: Obědy pro potřebné zajišťuje magistrát, nákupy skauti

11.01.2021 21:09

Stejně jako v loňském roce, pokračuje i v tom současném město Opava ve službě tzv. jídlolinky, tedy služby telefonního kontaktu, kde si mohou především senioři, nemocní či osoby v karanténě, kteří se o sebe nemohou samostatně postarat, objednat a zajistit donášku obědů.

Opava: Obědy pro potřebné zajišťuje magistrát, nákupy skauti
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Aktuální situace v počtu nemocných a osob v karanténě i po v novém roce zůstává na číslech, kdy krizový štáb města Opavy rozhodl o pokračování činnosti  tzv. jídlolinky a nabízí pomoc se zajištěním stravování. Víme, že v našem městě žijí senioři, kteří nemají možnost si obstarat dostatečné jídlo ze zdravotních důvodů či prostě jen proto, že mají v těchto dnech oprávněný strach vycházet ven ze svých domovů. Právě jim je služba adresována především,“ řekl k jídlolince primátor Opavy Tomáš Navrátil s tím, že aktivováno budou telefonní čísla 734 181 696 a 773 088 948.

Dovoz stravy zajišťuje město Opava ve spolupráci s opavským Českým červeným křížem, který bude těmto lidem obědy rozváží. Jídla připravuje Zařízení školního stravování Opava ve svých provozech, tedy ve školních kuchyních. Aktuální jídelní lístek si můžete stáhnout níže. Zájemci si mohou vždy do 10 hodin dopoledne objednat obědový balíček na druhý den. Jedno hlavní jídlo včetně polévky vyjde na 69 korun. Obal a dopravu hradí opavská radnice. Rozvážet se bude každý pracovní den, o víkendech služba zajišťována nebude.

Novinkou je nabídka svačinového balíčku v hodnotě 18 korun, které lze objednat na stejném čísle.

Současně připomínáme, že minulý týden byla v Opavě a okolí zprovozněna rovněž služba skautů na telefonním čísle 800 200 007, kteří na objednání zajistí nákup potravin, léků či nezbytného drogistického zboží. O službě více píšeme zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …