Opava: Obnovené arkády se otevřou 26. července

22.07.2022 19:15 | Tisková zpráva

Léta zanedbaný prostor, který si oblíbili zejména lidé bez domova, dostává novou šanci. Město dokončilo rekonstrukci arkád ve Dvořákových sadech, z ostudy se tak stává nový kulturně-společenský prostor.

Opava: Obnovené arkády se otevřou 26. července
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Rekonstrukce zahrnuje novou střechu i fasádu, nové vydláždění, elektroinstalaci či osvětlení a terénní úpravy. Chybět nebude ani policejní kamera, která bude dohlížet na dodržování pořádku.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9637 lidí

„Dlouhé roky to bylo velmi zanedbané místo, kde se lidé málem báli chodit. Proto jsme se rozhodli provést zásadní rekonstrukci, díky níž máme v Opavě další nové, krásné místo ke kultuře či odpočinku,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil s tím, že místu nahrává i ideální poloha v rámci prstence městských parků.

Arkády, které byly v minulosti součástí farní zahrady komendy Řádu německých rytířů, patří městu od roku 2017. Plánuje se zde pořádání výstav, koncertů či třeba menších divadelních představení.

První akcí, která se v arkádách uskuteční, bude vernisáž výstavy ke 200. výročí narození objevitele genetiky Johanna Gregora Mendela, který část svých studií strávil v Opavě. Ta proběhne v úterý 26. července v 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…