Opava: Rodí se projekt na nový krytý bazén

17.04.2016 12:41

Již několik let avizuje vedení radnice záměr vybudovat ve městě nový krytý plavecký bazén. Ačkoliv již před pár lety vznikl projekt na jeho výstavbu v Městských sadech, kvůli nedostatku financí zůstal na dlouhou dobu ležet v šuplíku a odložil se na neurčito. Po nástupu Radima Křupaly do funkce primátora se však ledy pohnuly a vedení města znovu myšlenku výstavby nového plaveckého stadionu oživilo.

Opava: Rodí se projekt na nový krytý bazén
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Vybudování nového bazénu považuji za jednu z priorit pro naše město. Ten současný je již zastaralý a v mnoha ohledech nevyhovující dnešní době. Zvažovali jsme, zda jít cestou jeho rekonstrukce, odhad nákladů, který se pohyboval okolo 140 milionů korun, nás ale jednoznačně utvrdil v rozhodnutí, že si Opava zaslouží bazén zcela nový,“ uvedl primátor s tím, že nový bazén by měl vyrůst v lokalitě, o které se hovořilo již v minulosti a to u víceúčelové sportovní haly na ulici Žižkova v Městských sadech.

Radní včera schválili smlouvu na zhotovení projektové dokumentace pro územní řízení. „Zejména z časových důvodů jsme oslovili stejnou architektonickou kancelář, která již v roce 2011 vyhotovila předešlý projekt, zná tedy dobře celou situaci a může z již existujícího projektu vycházet,“ vysvětlil primátor. Projekt by podle jeho slov mohl být hotov do konce září, a pokud nenastanou žádné problémy, do konce letošního roku by město mělo rádo v ruce platné územní rozhodnutí. V roce příštím by se pak řešila dokumentace pro získání stavebního povolení.

U nového projektu došlo k úpravě řady parametrů, aby byla snížena celková cena díla, ale zároveň bylo dosaženo optimální velikosti komplexu a jeho nabídky služeb pro Opavany. Upustilo se proto od výstavby tobogánů, které jsou k dispozici na nedalekém koupališti, vybudování posilovny či restaurace, protože v bezprostřední blízkosti funguje restaurace v objektu víceúčelové haly.  Veškeré úpravy vedly i podle budoucích zpracovatelů projektu k lepšímu dispozičnímu řešení, kdy bude vše soustředěno pouze do jednoho patra. Kromě plaveckého bazénu se zde počítá s i bazénem rekreačním s vodními atrakcemi, jako je například divoká řeka, chrliče vody či masážní trysky, s bazénem dětských, bufetem, wellnes centrem s vířivkami, párou a saunou. Nicméně projekt je na samém počátku, může se ještě vyvíjet a mohou v něm nastat změny.

„Opravdu se dá velmi těžko předvídat, zda v celém řízení nenastanou nějaké komplikace a časové prodlevy. V optimálním případě bychom ale rádi nejpozději v polovině roku 2018 začali stavět,“ řekl na závěr primátor Radim Křupala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…