Opava: Sbírku Kol pro Afriku letos doplní beseda

13.09.2022 10:11 | Tisková zpráva

Již popáté mohou Opavané přispět do sbírky Kola pro Afriku, která je organizovaná městem a putuje na pomoc dětem v africké Gambii.

Opava: Sbírku Kol pro Afriku letos doplní beseda
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Ty mohou díky bicyklům dojíždět za vzděláním, školy jsou zde totiž často i mnoho kilometrů vzdálené od jejich domovů. Sbírají se jak samotná kola, a to funkční i nefunkční, či jen jejich části, tak i reflexní vesty, helmy či cyklistické nářadí.

„Sbírka proběhne v pondělí 19. září od 9 do 17 hodin v garážích areálu magistrátu na Krnovské ulici 75C. Využijte vjezd z Vančurovy ulice od komína, za branou pak pokračujte doprava nahoru,“ navádí Kateřina Durčáková, koordinátorka sbírky a dodává: „Letos je připravena i doprovodná beseda s názvem Jak se točí Kola pro Afriku, a to v Obecním domě 21. září od 17 hodin. Pokud vás zajímá fungování a zákulisí celého projektu, jste srdečně zváni.“

Besedovat přijede i 12letá Viki Seifertová, ambasadorka České koalice pro ochranu biodiverzity, která se mise do Gambie zúčastnila a která připravuje rozhovory pro Rádio junior a ČT Déčko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…