Opava: Simulovaná dopravní nehoda ověřila práci IZS a zdravotníků

07.06.2017 21:23

Taktické cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS) prověřilo v Opavě akceschopnost a koordinaci složek IZS i připravenost Slezské nemocnice Opava.

Opava: Simulovaná dopravní nehoda ověřila práci IZS a zdravotníků
Foto: Opava
Popisek: Opava

Hromadnou dopravní nehodu na silnici mezi Opavou a Chvalíkovicemi simulovalo pět aut s 16 zraněnými a 3 usmrcenými lidmi. Někteří figuranti zůstali „uvězněni“ v autech a bylo nutné je vyprostit, jiní byli zaklíněni pod vozidlem. Mezi účastníky nehody byli i cizinci, kteří nehovořili česky.

„Prověřování traumatologických plánů ve vybrané nemocnici se provádí každým rokem. Jde o praktické ověření schopností personálu držet se předem stanovaných postupů, které musí personál nemocnice při hromadných neštěstích dodržovat. Musím říci, že při dnešním cvičení byla simulace situace i „zranění“ figuranti nesmírně autentičtí a jsem rád, že všichni účastníci cvičení vše zvládli s naprostou profesionální jistotou a potřebným klidem,“ říká Martin Gebauer, náměstek hejtmana MSK pro zdravotnictví. Dodal, že je nezbytné, aby se zaměstnanci s traumatologickými plány, které musejí mít nemocnice a další zařízení, poskytující zdravotní služby lůžkové a jednodenní péče, ze zákona zpracovány, seznámili nejen teoreticky, ale i v praxi.

„Jsem rád, že jsme mohli v praxi vyzkoušet nový svolávací systém a ošetření většího počtu raněných. Tyto nácviky jsou pro nás velmi důležité, abychom v případě opravdové nutnosti mohli poskytnout co nejlepší služby" sdělil ředitel nemocnice Ladislav Václavec.

Cvičení prověřilo připravenost složek IZS při provádění záchranných a likvidačních prací i poskytnutí rychlé, plynulé a dobře organizované zdravotní péče, spojené se záchranou lidských životů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…