Opava: Technické služby investovaly do nové strojní techniky

15.12.2016 19:45

Dobré ekonomické výsledky umožnily opavským technickým službám zvýšit objem vynaložených prostředků na pořízení strojních investic na trojnásobek oproti roku minulému a to na úroveň 17,6 milionu korun.

Opava: Technické služby investovaly do nové strojní techniky
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Letos tak mohly být zakoupeny mechanizmy určené zejména na opravy a údržbu komunikací, pro zimní údržbu cest a chodníků, údržbu veřejné zeleně, vysavače pro úklid a čistotu města a v neposlední řadě také vozidlo pro svoz komunálního, separovaného a biologicky rozložitelného odpadu.

„Protože jsme společensky odpovědná firma, řídíme se při výběru nových technologií i stránkou ekologickou. Proto jsme zakoupili také část mechanizace na ekologicky šetrný pohon,“ uvedl provozně-technický náměstek Technických služeb Opava, s.r.o., Martin Girášek.

Investice do nových technických zařízení a mechanizmů zlepšuje pracovní podmínky pro zaměstnance a usnadňuje jim práci, ruku v ruce s tím však přináší také zvýšení produktivity práce a samozřejmě zkvalitnění a zlepšení služeb.

„Postupná obnova techniky je nezbytná a umožní nám lépe udržovat naše město. Věřím, že v nákupu nových mechanizmů budeme pokračovat i další roky a že práci modernější, tišší a výkonnější techniky ocení i naši občané,“ doplnil náměstek primátora Dalibor Halátek, který je také jednatelem technických služeb.

„Jako společnost pečující o vzhled a čistotu města chceme v co nejvyšší možné míře přispívat k tomu, aby se nejen Opavané, ale i návštěvníci cítili v našem městě dobře a aby si stále zasloužilo nosit přívlastek Bílá Opava,“ uzavřel Martin Girášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.