Opava: Vratné kelímky na trzích zatím nebudou

28.10.2019 19:23

Na červnové akci Město vítá léto, která proběhla za Slezankou, se poprvé čepovalo do vratných kelímků. Veřejností byl tento krok vnímán velmi pozitivně, proto se vedení města i nadále tematikou vratných kelímků zabývá. Nejedná se však o problematiku jednoduchou.

Opava: Vratné kelímky na trzích zatím nebudou
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Akce Město vítá léto je dvoudenní, zde nebyl problém vratné kelímky zavést. U vánočních trhů, které trvají měsíc, je ale nutné řešit jejich denní mytí a svoz do myčky, kterou město Opava nedisponuje. Nejbližší myčka je v Ostravě. Když jsme tuto službu poptávali, dostali jsme se k ceně za daný měsíc cca 1 milion korun,“ uvedla mluvčí města Lada Dobrovolná.

Je také nutné dostát podmínkám stanoveným hygienou, některá stanoviska například k používání stejných nádob vícekrát nejsou navíc jednoznačná. „Jedná se zkrátka o širokou problematiku, kterou je třeba dořešit, aby byla v souladu se všemi předpisy a aby zavedení služby nebylo pro město neúnosně nákladné. Každopádně bychom rádi zavedli vratné kelímky v příštím roce na jedno či dvou denních festivalových akcích města typu Ptačák, Dolňák, Město vítá léto, u akcí trvajících více dní ještě vše budeme zvažovat a dolaďovat, dodala Dobrovolná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…