Opava podpořila dotací Hvozdnický expres

29.06.2016 11:36

V polovině června se letos rozjel víkendový motorový vlak mezi Opavou a Svobodnými Heřmanicemi.

Opava podpořila dotací Hvozdnický expres
Foto: Opava
Popisek: Opava

Pravidelná vlaková linka na této železniční trati, která vede přes Otice, Slavkov, Mladecko a Jakartovice, byla zrušena v dubnu roku 2014. České dráhy totiž spoj vyhodnotily jako ztrátový, vlaky byly nahrazeny autobusy. Lokálku poté začal alespoň o víkendech v letním období provozovat soukromý dopravce Railway Capital. Na financování se podílí kraj, obce, kterými trať prochází spadající do Mikroregionu Hvozdnice a v neposlední řadě i město Opava.

„Chceme, aby se v našem regionu rozvíjel turistický ruch a tato trať je u turistů velmi oblíbena. Proto jsme i letos na zastupitelstvu rozhodli o finanční dotaci na její provoz a to ve výši 75 tisíc korun“, uvedl náměstek primátora Dalibor Halátek.

Až do 28. září bude vypraven vždy jeden pár spojů v pátek a tři o víkendu. Spoje budou jezdit i během červencových státních svátků a v pondělí 4. července, kdy si zřejmě celá řada lidí vezme dovolenou. Jízdní řád najdete na http://hvozdnickyexpres.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…